torsdag 26 februari 2009

Smycken

Har så smått återupptagit en gammal hobby- att göra smycken. Under min förra graviditet gjorde jag en del pärl-smycken minns jag, å nu när jag är gravid igen blev jag sugen påt igen. Konstigt... Har det med graviditeten att göra ??? :)


Hoppas ni alla har det bra!
Kram

lördag 21 februari 2009

Sovrummet

Japp, vi kom iväg till Ikea idag. Kul kul. Fick med en del mysgrejer hem. Inget större, men det skulle vi inte ha heller. Dom hade nån nyinvigning så ballonger och Lisebergskaniner och allt vad det var fanns på plats. Mycket folk, men inte FÖR mycket. Ganska lagom.
Visar lite mer från sovrummet, som vi ju nyss bytt till, var barnrum tidigare. Tapetserat och målat snedtaket är det vi gjort med det. Va gott det gjorde! Skulle ju gärna ha ett trägolv och nytt trätak, men man kan inte få allt på en gång... Är väldigt nöjd iallafall.
Lampor och pläd hit blev det köpt idag. Har inte fått upp gardiner än, och en vägg vet jag inte riktigt vad jag vill göra med...
~
Här bakom byrån är murstocken.
Reflex från spegeln blev det visst på väggen med...
Lilla dörren leder in till liten garderob, där vi ska ha våra kläder sen.


Lamporna var vi lite tveksamma till, höll i några fina som skulle hänga på väggen också, men vet inte hur det skulle bli i snedtaket. Vågade inte chansa utan tog två golvlampor istället.
Billiga 99:-
Ska fixa sängbord också, blir nog nån variant som hänger på väggen verkar det som. Sambon har nån idé... :/
Pläden var nog skön att ligga på för den la sig båda katterna tillrätta på med en gång.
Norton och Nalle heter dom förresten. Vet inte om jag presenterat dom här på bloggen tidigare. -Var på tiden nu isåfall.
~
Planterade lite fräscha blommor och murgröna i urnan från farfar.

Hoppas ni har en skön Lördagkväll. ´Sambon och dottern är iväg och köper pizza och chips så nu ska vi snart gotta oss.
KRAM KRAM

fredag 20 februari 2009

Sovrums glimtar

Vårat sovrum är så gott som klart. Fattas nån list bara. Så härligt med ljust sovrum igen. Vi målade vårat förra brunt när vi flyttade in och det tröttnade man ganska snabbt på. Nu blir det ju barnrum och det blir mycket bättre. Vita och rosa detaljer till det bruna blir nog fint. Vi får nog ljusa upp det med nån vägg i ljust bara... Hennes rum är inte riktigt klart än, ska målas lite i det och vårat garderobssystem skall ut. Nu i vårat nya sovrum finns en liten garderob man kan gå in i där vi ska ha våra kläder. Så bra så. Jag har inte hunnit piffa till rummet ordentligt så idag visar jag bara en liten glimt, ska visa resten när jag är färdig...
~
Nu var det helg igen ja, och imorrn ska vi göra ett nytt försök att komma iväg till Ikea igen. Förra gången hade vi tappat lusten när vi väl var påväg, och vände... Nu vill jag köpa lampor att ha bredvid sängen, och en massa annat...


Hoppas alla har en mysig fredagkväll och helg!
Kraam.

tisdag 17 februari 2009

Ordtavla å lite annat

Jag har hittat sidan http://www.wordle.net/create där man kan göra egna "ordmoln".
Kul grej. Fint att göra tavlor av! Man kan lägga in länkar till låttexter eller vad som helst och så får man massa olika varianter på "molnen".
Skrev ut ett med några ord om lillan, jag ska göra en ny för jag har hittat både stavfel och vill ha med mer ord nu efteråt, men jag tänkte visa hur det kan bli iallafall.
Det var ju alla hjärtans dag i helgen! Hoppas alla hade det mysigt. Fick present av snälla mamma. Fin servetthållare och Carl Larsson servetter + ljus. Tack mor! Vad jag fick av sambon ska jag visa när sovrummet är klart. Eller ja, jag vet inte om jag fick dem som alla hjärtansdag-present, men jag fick dom den dan iallfall...

...även tapeter köpte vi denna dag. Nu ska listerna på plats innan vi kan flytta över sängen.

Jag måste återigen tacka för fina kommentarer, är ur-usel på att besöka tillbaka, men jag lovar att jag kommer kika in hos er alla så småningom.
Ha det bra!
Kram!

onsdag 11 februari 2009

Vårshopping-sovrum


Idag är jag uppe först av alla. Vaknade fyra och omöjligt att somna om, lika bra att gå upp. Fick sorterat lite tvätt också. Min sömn är ett stort skämt nuförtiden...
Dottern är nu äntligen frisk iallafall, var första dan på dagis igår. Nu har jag åkt på förkylning igen istället. Så Tröttsamt, hade ju nyss blivit frisk...
~
Vi planerar ett rumbyte här hemma. Vårat sovrum ska vi byta med lillans rum. När bebisen kommer, kommer de få dela rum den första tiden, då får de ta det största rummet. Lika bra att ha det klart tills h*n dimper ner. Kanske börjar fixa redan till helgen! Så nu ska här köpas tapeter till nya sovrummet, och barnens rum ska ev. målas.

Jag längtar efter vår och sommar.

Finns så mycket fint man vill ha...

Ett vårigt överkast.


Nya fräscha vita sängkläder... och ny sängkappa.



Några ljuslyktor skulle nog va fint att ha hängande i sovrummet med...



Eller kanske några sånna här kuddar...
...och detta överkastet...


Ja, det finns mycket fint. Ljusa och fräsha färger vill iallfall jag ha in nu. Man kan ju inte köpa allt man vill ha, men något nytt kanske man kan unna sig.

Ha en bra dag!

~

Bilderna är från Jotex, utom sista, som är från Ellos.

lördag 7 februari 2009

Lördag kväll

Slänger in ett inlägg på Lördagkväll. Lillan har äntligen somnat.
Hon hostar och har feber.(igen). Hoppas hon kan sova gott nu iallafall.
~
Samlade några av mina silversaker på ett serveringsfat och ställde på matbordet. När det inte används kan man ju ha lite större "arrangemang" stående på det.





Skålen på fot har mamma köpt till mig på loppis för 10:-.
Mmm- Jag VET, duken behöver strykas...
Önskar alla en trevlig lördagskväll!!
Kram.

torsdag 5 februari 2009

Spegelhylla & Fönster

Är hemma med lill-tösen idag. Hon hade feber igårkväll, men idag är hon pigg som en mört. Nåt som går på dagis... Vi har vart ute länge och gjort snölykta + dragit pulka. Fick nämligen några centimeter snö inatt. Bäst att passa på, den brykar ju töa bort dagen efter, är på god väg denna också. Dra pulka var rätt trögt kan jag erkänna. Lär väl kännas i rygg och ljumskar några dar, men vad gör man inte för att va en kul mamma...
~
Tillbaka till husets hyllor. Vet inte om man kan kalla det hylla men, en spegelhylla... Loppisfynd 20:- som nu är vitmålad.

Har grejat till det lite i ett fönster. Har sett många bloggare som har ett gammalt fönster stående i ett vanligt... Ville ju jag med prova. Å så små kort hängande i ett snöre med klädnypor. Så käckt så...


Hoppas alla mår bra.
Kram kram.

söndag 1 februari 2009

Tulpaner och N

Herregud, då var snart denna helgen också över. Tiden går minsann fort. Vi har haft fullt upp. Igår sålde ju sambon grejer på bakluckeloppisen. Mycket nöjda. Slog förra gångens rekord.. Tyvärr får man ju även med sig en hel del tillbaka, jag skulle gärna bli av med allt med en gång, men så funkar det ju inte riktigt. Får va glada för det som försvinner iallafall.


Hade gäster igår som hade med sig fina nya vita tulpaner, passade bra för det var dags att slänga ut de gamla.
Tova sov hos mormor inatt, så nöjd så nöjd. Å jag och sambon var hemma och tog det lugnt med Thaimat och hyrd film. Mysigt värre.
Idag har vi vart ute och åkt, Panduro Hobby fick sig ett besök och bokstaven N kom med hem till oss. Står för våra efternamn. Lite pysselmaterial kom med också. Hade tänkt börja med en ny hobby, tvåltillverkning. Verkar kul, men jag fick inse att jag tyvärr inte hade råd med det just nu. Är så mycket man behöver köpa på sig nr man ska börja med nåt nytt. Får bli nästa månad kanske. Fint väder har vi haft idag med. Solen sken in genom otvättade fönster. Härligt.








Hoppas alla haft en härlig helg!!
Kram!