onsdag 15 oktober 2008

Fusk-spröjs med stort F...

Här kommer det va långt mellan inläggen nu känner jag. Har ingen ork alls. Är så otroligt trött. Har knappt vart runt hos bloggarna jag brukar besöka. Ledsen att jag knappt svarar på era kommentarer! Än mindre orkar jag greja hemma, så det mesta står still just nu. Hoppas jag piggnar på mig snart...
~
Konsoller och hyllpaln som jag målade i helgen har iallafall kommit upp. I trappen fick det sin plats. (Är en hylla till bredvid denna, men den fick jag ingen bra bild på och kamerans batterier va slut...) Paradhyllan är från pappas place. Var brun förut.


~

Nåt som värmer när man är såhär hängig är att få en utmärkelse!!!

Har fått denna från Petra och Frida

Va glad jag blir! Tack snälla snälla ni!!


Jag varken kan eller orkar välja ut vem jag ska ge den vidare till, men alla som jag besöker är så väl värd den!!! Blir förundrad över hur många fina bloggar det finns!

~

Jag vill ju gärna ha spröjs på våra fönster, men är osäker på om det skulle passa på vårt hus överhuvudtaget. Vi har så många olika storlekar på fönstren på vårt hus...

Jag läste på någon sida, kommer tyvärr inte ihåg vilken, om nån som köpt självhäftande kabelrör på Biltema och använt som fusk-spröjs. Vi var ju där i helgen och köpte ett paket. 5-pack för 39:- var ju billigt och bra. Tänkte testa detta tills vidare. Vet inte alls hur det håller, vi satte på utsidan, hon som tipsade om det hade satt på insidan tror jag. (Läser du det här, så Tack för tipset!!!!)

Började sätta upp, men kom på att jag ju inte var säker på hur jag ville ha det. Sambon kom på idén med att tejpa med vit el-tejp, några varianter, å så har vi det nu...Dessa tejpbitar ska ju då bytas ut mot Biltema-fusket... Men jag kan inte bestämma vilken sorts spröjs jag vill ha!? Tar gärna emot era synpunkter och smakråd i detta... Vad tror ni passar bäst på detta tegelhus...


(Försök koncentrera er på fönstren, inte på hur stökigt det är runt om...:)

Som ni ser har vi en del som ska göras med huset... Byta tak, göra färdigt altan, räcke, tak, trappa, nytt tak för vänstra dörrn, och detta är bara en sida av huset...


Hopppas alla har det bra i höstmörkret!
Kram!

19 kommentarer:

Snäckan sa...

Hej, jag tycker bäst om mönstret på det högra fönstret (sett inifrån). Tidlöst tycker jag.

Hälsningar Sofie

Lotta sa...

Hej, är nog inte till någon större hjälp. Tycker om båda.
Förstår att det är trögt och förmodligen kommer du att åka berg och dalbana ganska länge. Rätt vad det är känns det ganska ok för att i nästa stund inte kännas ok alls.
Du får ta det lugnt och bara andas lite.
Tänker på dig.
kram Lotta

Frida sa...

Jag tycker att båda alternariven är fina så jag var inte så mycket till hjälp. Hoppas du känner dig bättre snart det ärjobbigt när man känner att man inte orkar något.
Roligt att utmärkelsen kunde pigga upp dig lite i alla fall!
Kram Frida

Saramedflera sa...

hejsan

Jag gillar det vänstra med de små kryssen. Hoppas att du piggar på dig.
kram Sara

♥ Fyra årstider sa...

Jag jobbar väldigt mycket och när man kommer hem är man helt slut...måste städa idag..hur tråkigt som helst.
Kram Lotta

Petra C sa...

Hej.

Jag tycker det skulle passa med det högra (inifrån) på de större fönstrena och att kryssen skulle kunna passa på smalare och mindre fönster. För vem säger att det måste vara samma på alla fönster?

Vilken smart idé att prova med tejp först så att man kan prova vad man vill ha innan man sätter dit det definitivt.

Hoppas du piggar på dig snart igen!
Vi är nog fler som kommer tillbaka till din blogg även om du inte kommenterar inlägg "hit och dit". Ta det lugnt och ta hand om dig.

Kram Petra

Lotta sa...

Hej,
Har nog bestämt mig för att jag tycker att sex rutor i fönstret passar bäst till huset.
Ha en bra dag.
kram Lotta (igen :) )

Lotta sa...

jag vill ha det som har kryss uppe på fönsterdelen. Den ger så bra propotioner i förhållande till både hus o rummen tycker jag, och tycker huset blir tjusigt med det.
var ju en jättebra ide och hoppas det håller nu bara. men det är ju bara att tejpa om;)

jag e lika trött som du och bloggandet därefter...

Kramis o hoppas vi blir piggare snart:)

malo sa...

Vilken god ide att göra fuskspröjs
Jag tycker definitivt att kryssen är snyggast och passar bäst till huset.ML

nettans lantliga hem sa...

Ni har fin modell på huset, jag tycker de ser bäst ut med krysset, vi har spröjs på alla våra fönster vi har rutor på vårat. Jag hinner heller inte sitta vid datorn så mycke nu för jag har så mycke som ska göras jag känner mig också ganska trött och sliten just nu.
Ha de så bra!
Kram Nettan

country-dreams sa...

Hej, båda såg bra ut men jag tycker att dom med kryssen är snyggast. Sånna ska vi ha på vårt hus sen i alla fall. kram på dig o hoppas att du snart blir piggare

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Jag tycker att du är fantastisk som grejar så mycket efter allt som hänt. Men det gör inget att du inte grejar något alls ett tag. Det är nästan det bästa. Och se inte alla stora projekt på en gång, gör en lista över vilket som känns viktigast och fokusera bara på det tills det är helt klart. Annars blir det nog alldeles för mycket. Ta en sak i taget och låt det andra vara tills det projektet kommer på listan. Och bocka av när ni är klara så ser ni att ni faktiskt får saker gjort också.
Ta hand om dig och kika in hur mycket du vill utan att skriva något :) Det är inte därför vi bloggar.
Kram Annika

johanna sa...

KRYSSEN!!!

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Men oj vilken smart ide´, både med tejpen och kabelrören:)
Den iden tänker jag låna. Jag tycker att kryssen blev jättefina.

Hoppas du får bli lite piggare snart.
Ha det så gott/Viveka

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Önskar dig lycka till i min nya tävling.
Kram Lotta

In my house sa...

Hej hopp.... Billig spröjs variant,,, funkar ju utmärkt!! Men ack så svårt... Är det svårt att få bort de sen,,, alltså byta??? Jag gillar kryssen väldigt mycket,,, man lägger mer märke till de,, så det beror ju på vilket som känns bäst!! Gillar er husform,,, speciellt och härligt!!! spännande att se hur ni gör tillslut!!! Och KRYA på dig! Kram j

Vita-hjärtan sa...

Jag blir så glad när jag hittar bloggar som jag tycker om... och din gillar jag verkligen, så jag länkar till dig!

/Evelina

Sandkorn och sötvatten. sa...

Hihi varsågod, tror jag? :) Hade ett inlägg i slutet på 2007 och i augusti 2008 igen om fönsterspröjsen om det var där du fick idén? Kul att någon fler testade samma sak. :)

Trillade in på dina fina blogg av en händelse och är mycket glad att jag gjorde det, du har så mycket fint och smart att visa. :) Lägger till den i mina favoriter och börjar ifrån början med att kika igenom den.
Ha en trevlig kväll! :)
Madeleine

Sandkorn och sötvatten. sa...

Hej igen, blev så glad av att trilla in och se ditt inlägg att jag måste länka det i min blogg. Kul att få lite inspiration till att blogga igen när allt är stilltje. Hoppas du inte misstycker? :)